Brand-new woman 2018

Brandnewoman > Marion Sleegers

“Beste Gerry, het team van Brandnewoman heeft gekozen, Marion krijgt de Brandnewoman Verwendag! Zou je vanavond even willen bellen op onderstaand nummer, dan spreken we de details door. Gefeliciteerd!”

Niet lang daarna gaat de telefoon al. “Mag ik nu al bellen, want nu is Marion niet thuis…  Is het ècht waar, is het Marion geworden? Ik kan het nog niet geloven. Ik dacht ik probeer het, maar het zal toch wel iemand anders worden.” De details worden doorgesproken en Gerry heeft besloten het te vertellen aan Marion, omdat het anders te veel emoties worden op de dag zelf.

Op vrijdag 23 november komt ze samen met Gerry binnen bij Boutique4more. Ze lacht van oor tot oor. “Ja, zegt ze, ik ben al een paar dagen erg giebelig. Ik kan het eigenlijk ook niet geloven. Ik heb vannacht slecht geslapen ook, beetje van de zenuwen…” Kopje koffie, beetje babbelen en ze is op haar gemak. Ze geeft zich over, zegt ze zelf, en we zwaaien haar uit, ze mag naar Pedicure Cindy. De handjes en de voetjes zullen worden verzorgd.

Marion kreeg 9 jaar geleden van haar behandelend arts te horen dat ze nog een half jaar te leven had. Uitbehandeld. Het zijn wellicht haar optimisme en doorzettingsvermogen die haar tot op de dag van vandaag gaande houden, en niet te vergeten de goede zorgen van Gerry. Elke dag zijn daar de chemo-tabletten met hele vervelende bijwerkingen. Al die jaren al. Kilo’s erbij, vermoeidheid, en een hartinfarct, zelfs hartfalen. Al een aantal keren moest ze veranderen van medicijn omdat het gebruikte medicijn was uitgewerkt. Nà het medicijn wat ze nu gebruikt ligt er helaas, zo zegt ze zelf “geen alternatief meer op de plank”. Dus hopen dat dit medicijn nog lang zal werken. Ze zorgt ondanks haar eigen beperkingen nog voor haar vader, maar iedereen kan op haar hulp rekenen. Ze zorgt liever voor anderen dan voor haarzelf, zoals bijvoorbeeld ook voor de (wees)kinderen in Roemenië. Redenen genoeg om haar eens in het zonnetje te zetten. 


Cindy heeft de nagels niet gelakt maar verzorgd. In nagellak zit een stofje zegt Cindy, wat een vervelende uitwerking kan hebben in combinatie met chemo. Na deze weldaad mag ze naar Praktijk KI-MA voor een massage van Hella. Als ze daarvan terugkomt zegt ze “ik viel bijna in slaap. Dat was relaxed”. Dat was ook de bedoeling!

Bij Villa Vesper hebben de dames een heerlijke lunch voor haar klaar staan, want ook de inwendige mens verdient onderhoud. Ze geniet ervan. Een druk programma, dus op naar het volgende adres. Meggy van Schoonheidssalon Inessensa staat haar al op te wachten. Gezicht verzorgen en een bescheiden mooie make-up voor Marion. Ze vertelt inmiddels honderd-uit. Dat is een goed teken. Het volgende adres is de kapper. Omdat haar haren door de chemo’s al vaak is uitgevallen, is het wat dunner geworden. Petra van Kapsalon de Veste verzorgt het haar en geeft het een kleurtje. Ze had graag iets meer kleur willen aanbrengen, maar in combinatie met langdurige chemo reageert het haar anders. Petra geeft Marion nog wat nuttige tips mee waar ze zelf mee aan de slag kan. Nu naar Boutique4more, waar Gerry haar zit op te wachten. Een warme omhelzing, een klein traantje, maar oh zo blij en opgewekt. 

Er worden een aantal kledingsets doorgepast. Jet heeft al wat “voorwerk” verricht, uitgaande van wat praktisch is voor Marion en waar ze zich prettig in zal voelen. Het setje waar ze voor kiest krijgt ook de goedkeuring van Gerry. 

Nog een kadomand van Jumbo Brandevoort met allemaal lekkere dingen, een kadokaart voor beide van Studio Marychi voor Tai chi, Yoga of meditatie. “Nou, zegt ze, Gerry, dan zullen we helemaal zen raken”.

Met de fotografe Sonja van der Asdonk naar buiten om wat leuke foto’s te maken. Het resultaat mag gezien worden.

Tot slot een prachtig boeket bloemen van Seringe en ze mogen samen gaan eten bij Cafetaria Brandevoort. “Zoek iets lekkers uit want ze hebben ook mooie menu’s op de kaart staan”. 

Later die avond een emailberichtje van Gerry: “Nog even dit. Ik kan jullie niet genoeg bedanken. Marion heeft een geweldige dag met jullie allemaal gehad. Dank, dank, dank! Gerry”. De dag erna heeft ze uitgeslapen, èn, een vriendin bezocht om te vertellen hoe leuk het allemaal was geweest. Daar doen we het voor.

Deelnemende ondernemers/winkeliers:

  • Boutique4More
  • Cafetaria Brandevoort
  • Foto: Sonja van Asdonk
  • Villa Vesper - Conceptstore
  • Praktijk KI-MA
  • Schoonheidssalon Inessensa
  • Seringe - bloemen en meer

Boutique4More.nl maakt gebruik van cookies! We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons website verkeer te analyseren. Wij delen de informatie met onze partners voor social media, adverteren en analyse.