'Brandnewoman' - verwendag

Brandnewoman 2021

In het voorjaar kon de Brandnewoman Verwendag vanwege de lockdown niet doorgaan, maar nu kon het gelukkig weer wel. Zelfs in Weekkrant de Loop besteedde “Ons Marij” aandacht aan ons initiatief. “Un bietje trots” waren we dan ook wel, maar nog belangrijker, we keken er zelf ook erg naar uit deze Verwendag weer te mogen organiseren. En alles uiteraard coronaproof.

Ja, opnieuw weer veel aanmeldingen. En opnieuw was het voor de teamleden erg moeilijk kiezen, alle genomineerden, en dan ook allemaal, verdienden een Verwendag.

Het was Joke van Eemeren die haar vriendin Monique Henkelman uit Mierlo-Hout had voorgedragen. Elk huisje heeft z’n kruisje, zo ook dat van Monique. Maar naast haar eigen besognes is niets Monique te veel om ook anderen te helpen.

Joke nam de man van Monique en haar vader in vertrouwen om de agenda in elk geval schoon te houden. Monique zelf wist van niets tot vrijdagochtend half 9. Eerst dan maar een kopje thee, en uitleg waarvoor en waarom ze bij Boutique4more is beland. Verbouwereerd kijkt ze haar vriendin aan “ikke, nee, maar dat kan toch niet, alles voor mij, dit? Er was iets met de gemeente en hekjes. Ik dacht nog vrijdag niks in de agenda, dan gaan we eindelijk ‘ns iets leuks doen. Ik vond ’t wel raar dat de wekker zo vroeg stond op een vrije dag. Maar mijn man zegt, ach gisterenavond zeker vergeten een andere tijd in te stellen”.

Geen tijd om lang na te denken, even later wordt ze opgehaald door Jolanda van Pedicure Jolanda. Voetjes verzorgen en verwennen.

Hierna door naar Praktijk KI-MA waar Hella haar een ontspanningsmassage gaf. Tijdens de behandeling ging de bel. Oeps, dacht Hella, da’s niet fijn voor Monique. Maar ze had niets in de gaten, ze was een beetje weggedommeld, zo relaxed en ontspannen was ze.

De lunch bij Villa Vesper kon ivm Covid-19 daar niet plaatsvinden. Maar, dachten Nicolette en Nathalie, dan brengen we de lunch naar een andere plek, waar ’t wel kan. En zo kon ze toch nog van een lekkere lunch genieten.

Omdat ik de planning strak in de hand moet houden, een appje naar de schoonheidsspecialiste, Monique Fieten van Schoonheidssalon Helion. Ze komt er zo aan, schrijf ik haar. “Kom Monique, neem je smoothie maar mee, we moeten door. Ja ja ik weet ’t, het is hard werken”.

Monique Fieten reinigt en verzorgt de huid, masseert, en tot slot krijgt ze een mooie make-up. Omdat Monique normaliter geen make-up gebruikt, heeft Monique Fieten het mooi natuurlijk gehouden. Volgende adres is Kapsalon De Veste van Petra Adelaars. Wassen, een kleurtje en de haren mooi opgestoken. Vakwerk!

Dan komt ze weer binnen bij Boutique4more. “Kledingsetje uitzoeken? Nee joh, ik dacht dat ik dat vanmorgen verkeerd gehoord had…”. Ik heb 3 sets voorbereid waarvan ik denk dat Monique daar blij mee zal zijn. Goed ingeschat, het leek wel turbo shoppen.

“Monique, mag ik je voorstellen, dit is Sonja van der Asdonk. Sonja neemt jou zo mee naar buiten voor het maken van een foto”. Het resultaat gaat hierbij, prachtig, ze straalt helemaal.

Terug binnen zijn er nog wat verrassingen, een kadobon van Studio Marychi voor een yoga of meditatie bijeenkomst. Een prachtig boeket bloemen van Inge van Seringe, een flesje wijn plus kadobon van Hanneke van Slagerij Vogels, een kadobon voor een schoonheidsbehandeling bij Meggy van Inessensa. Omdat er ivm Covid-19 niet gegeten kan worden bij Cafetaria Brandevoort, ook een kadobon van deze zaak.

Tja, ik snap het, dan wordt het allemaal wel een beetje veel. Zoveel aandacht, zoveel lieve mensen, luisterende oren, en dan ook nog zoveel attenties, dan komen de traantjes vanzelf. “Wijntje Monique ?” “Ja, lekker”.

De dag daarna de nazorg. Hoe gaat het, een beetje bijgekomen van de Verwendag? “Het was geweldig, een droom. Even weg uit de hectiek. Wat heb ik het fijn gehad. Ik ben iedereen dankbaar dat ze dat voor mij hebben gedaan. Ik heb weer meer energie, ik raak er niet over uitverteld!”

Dat is mooi, daar doen we het voor, en we doen het graag!

Dank aan alle ondernemers hierboven genoemd die belangeloos deel hebben genomen aan deze Verwendag. Toppers zijn het.
 
Volgende Brandnewoman Verwendag in Mei 2021.


Met warme groet, Jet

Deelnemende ondernemers/winkeliers:

  • Praktijk KI-MA
  • Schoonheidssalon Inessensa
  • Seringe - bloemen en meer