Brandnewoman > Monique Fieten

Vriendin Céline Spiekerman gaf haar – Monique Fieten -  op voor de Brandnewoman Verwendag, in Brandevoort.

Soms is het moeilijk kiezen uit de ontvangen aanmeldingen, en ja, ze verdienen het allemaal, écht, maar deze keer was de situatie dermate aangrijpend en veelomvattend dat het team direct unaniem voor Monique koos. Tijdens een emotionele periode in haar leven leerde Monique haar vriendin Céline kennen. Wellicht is het daardoor dat de in die tijd opgebouwde vriendschap een hele intense vriendschap is geworden.

Toen Monique onlangs verhuisde van Brouwhuis naar Brandevoort zag Céline haar kans schoon; ze gaf Monique op voor de verwendag. Monique is getrouwd, heeft 2 kinderen en hond Pip. Ze heeft haar eigen bedrijfje en doet daarnaast ook nog op verschillende plaatsen vrijwilligerswerk.

Céline had haar voorbereid maar toch met enige nervositeit (voor het onbekende zei ze zelf) staat ze op 1 juni ’s-ochtends binnen bij Boutique4more. Even op haar gemak stellen met een kopje thee en wat babbels, afscheid nemen, en de eerste behandeling bij Pedicure Cindy Verheijen is een feit: handjes verzorgen en nageltjes lakken.

En we werken het rijtje af: voetjes verzorgen bij Pedicure Jolanda, “héérlijk” zegt ze. Dan naar Praktijk KI-MA. Hella heeft – zoals altijd - haar kundigheid in de ‘strijd’ geworpen want, zegt Monique, ze maakte wat bij me los. Nou is dat met een massage ook de bedoeling, maar Monique bedoelde wat anders. Na de massage en Reiki-behandeling kwamen de traantjes spontaan, ze vond het allemaal zo bijzonder.

Monique kijkt zelf als schoonheidsspecialiste naar de uiterlijke verzorging maar vindt vooral het innerlijke heel belangrijk. Ze probeert altijd vanuit het holisme naar de mens te kijken: alles is met elkaar verbonden en je bent zelf deel van dit geheel.

Maar ze moet weer door want er staat een heerlijke lunch op haar te wachten bij Villa Vesper. Met veel enthousiasme wordt ze ontvangen door de dames. En eten moet op z’n tijd want we hebben nog wat te doen vanmiddag!

Volgende halte: Meggy van Schoonheidssalon Inessensa. De dames blijken ook nog, ver weg, een beetje familie van mekaar te zijn. De huid wordt verzorgd en een mooie passende make-up wordt aangebracht, terwijl de dames niet uit-ge-praat raken.

Petra van Kapsalon de Veste wil bij Monique graag een kittig en pittig kapsel knippen en mooi gekleurde lokken aanbrengen. Een stoere look! En gelukkig is Monique het er mee eens en mag de schaar erin. En het allerbelangrijkste, Monique is er super blij mee.

Samen met vriendin Céline en enkele leden van het Brandnewoman-team een set kleding uitzoeken bij Boutique4more. Het “setje van Jetje” was snel uitgezocht. Inpakken? Nee hoor, Monique, aanhouden, kaartjes eraf, en zo meteen mee op de foto. Voor jou.

Een volle boodschappentas van Jumbo wordt haar nog overhandigd. “Ach wat, nee toch, oh ik dacht die man komt jouw boodschappen brengen…”

Samen met Sonja van der Asdonk mag Monique mee naar buiten om wat foto’s te maken. Als de dames even later binnen komen bekijken ze het resultaat. “Ja die”, zegt Monique, “die foto vind ik leuk voor publicatie”. Nou dan doen we dat.

Als Jet de dames later opzoekt bij Cafetaria Brandevoort zijn de bordjes niet helemaal leeg. “Het was kei lekker, maar te veel hoor! Ze zijn hier nooit zuinig met hun porties”. Kijk, daar houden we van.

Tot slot een mooi boeket bloemen van Seringe mee naar huis en de dag zat erop.

Op zondag een bericht van Monique; een klein stukje daaruit:

Het was heerlijk om zo verwend te worden, maar de aandacht en de liefde die jullie mij gegeven hebben maakte deze dag nog veel specialer. Het leven brengt soms moeilijke dingen op ons pad, maar de kracht is juist, om toch te genieten van de kleine dingen om ons heen. Daar houd ik mij aan vast.

Deelnemende ondernemers/winkeliers:

 • Boutique4More
 • Cafetaria Brandevoort
 • Foto: Sonja van Asdonk
 • Villa Vesper - Conceptstore
 • Jumbo supermarkt
 • Kapsalon de Veste
 • Saskia van Nagelstudio de Veste
 • Pedicure Jolanda
 • Praktijk KI-MA
 • Schoonheidssalon Inessensa
 • Seringe - bloemen en meer

Boutique4More.nl maakt gebruik van cookies! We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons website verkeer te analyseren. Wij delen de informatie met onze partners voor social media, adverteren en analyse.