Brandnewoman Verwendag november 2017

Hilde Linschoten had haar beste vriendin Diane Bekx opgegeven voor de Brandnewoman-Verwendag op 24 November.

Een paar opmerkingen uit de aanmelding: Diane heeft maar één doel, het helpen van andere mensen, op vrijwillige basis. Op persoonlijke titel dus maar ook voor de Stichting Lief en door te helpen op de Soepbus voor de minima, ze doet boodschappen voor ouderen en houdt hen gezelschap.

Zomaar een paar zaken uit de brief die Hilde stuurde om de uitverkiezing kracht bij te zetten.

Diane was op de hoogte gebracht. De avond van tevoren nog even aan Hilde vragen of alles duidelijk is, of er misschien nog vragen zijn. “Nee hoor alles duidelijk, maar ze is wel erg zenuwachtig”. Toen ze op vrijdagochtend binnen kwam werd dat wel duidelijk; Diane is niet gewend dat alle aandacht op haar is gericht. “Nee”, zegt ze, “er zijn heel veel andere mensen die het meer verdienen en harder nodig hebben dan ik”…

Nicole Verbeek, van First Year Happiness, maakt wat foto’s van Diane en Hilde. Voor later, als herinnering. Maar geen tijd te verliezen, meteen door naar Nagelstudio De Veste, handjes verwennen en een mooi bescheiden nagellakje werd door Saskia aangebracht.

Vervolgens werken we het rijtje af: naar Pedicure Jolanda voor de voetjes, naar Praktijk KI-MA voor een ontspannende massage (“dat is relaxed zeg”) en aansluitend een heerlijke lunch bij Villa Vesper. Lekkere gezonde dingen eten mede vanwege wat allergieën. Allemaal lieve maar ook professionele dames die Diane snel op haar gemak stelden.

Na de lunch naar Meggy van Schoonheidssalon Inessensa, die al veel Brandnewomen in haar stoel heeft gehad. Net als Petra van Kapsalon De Veste.

Diane heeft mooi blond lang haar van zichzelf dus wat highlights aanbrengen, mooie krullen en een grappig fijn vlechtje achter op het hoofd volstaat. En wat zei Diane: “zo leuk dat jij mijn haar doet maar anderen kunnen het veel beter gebruiken”.

Zoals altijd vindt ze anderen belangrijker maar het was toch echt haar dag. Toen ze aan het eind van de dag bij Boutique4more binnen kwam, lachte ze, ze straalde, ze kletste en pinkte wat traantjes weg, samen met hartsvriendin Hilde.

Ze koos voor een jeans (“die broek zit lekker zeg”), een zwarte blouse van stretch-katoen en een lang grijs vest. De dames genieten vervolgens van een drankje en nemen de dag nog even door. De heer Bax van Jumbo Brandevoort brengt haar nog een overvolle boodschappentas. Allemaal praktische maar ook lekkere dingen zitten er in. Dan nog naar buiten voor een mooie fotoreportage. Het resultaat mag er zijn.

Als ze terug komt zegt ze: “zo Jet dan zal ik de kleren maar weer uit doen”….. Nee, Diane, die zijn voor jou. Ze kan het niet bevatten. “De broche haal je er toch wel van af dan?” Nee, Diane, tenzij je ‘m niet mooi vindt. “Jawel, heel mooi zelfs”.

Tijd om samen wat te gaan eten bij Cafetaria Brandevoort. Als we hen later gaan opzoeken staat de hele tafel vol bordjes. “Hadden jullie zo’n honger dames”?

“Nee, maar wij vonden het een leuk idee om Cafetaria-tapas samen te stellen. Bordjes met van alles één waar we samen van hebben gegeten”. Misschien een idee voor de Cafetaria om op de kaart te zetten!

Nog een prachtig boeket bloemen van Seringe en de dag zit er op. Wij zijn het eens, wat een prachtmens met een groot hart.

De dag er na een appje: “wat een bijzondere en onvergetelijke dag heb ik gisteren gehad en zo’n geweldige mensen mogen ontmoeten. Blij van vreugde en dankbaarheid. Dank dank dank”.

Mooi, daar doen we het voor !

Deelnemende ondernemers/winkeliers:

  • Jumbo supermarkt
  • Kapsalon de Veste
  • Saskia van Nagelstudio de Veste
  • Praktijk KI-MA
  • Schoonheidssalon Inessensa
  • Seringe - bloemen en meer