Brand-new woman 2018

'Brandnewoman' - verwendag

Ze heet Patricia Bijnen, is 47 jaar, en woonachtig in Mierlo-Hout.

Getrouwd met Jeroen, en ze hebben samen 2 kinderen, dochter Kim (18) en zoon Michel (20). En Patricia werd unaniem gekozen door het team, voor de Brandnewoman Verwendag. 

De brief die werd gestuurd werd samengesteld door vrienden & familie van Patricia en Jeroen. Want, helaas, Patricia voldoet aan alle criteria die gelden om in aanmerking te komen voor deze dag.Tot haar 40stehad zij haar leven op de rit. Vrolijk, ondernemend en de spil van het gezin. Maar Patricia kreeg een zware vorm van reuma en een chronische longaandoening. Maar ze bleef positief en door acceptatie van haar beperkingen, en met steun van haar Jeroen en de kinderen, wist zij weer balans te krijgen in haar leven. Totdat vorig jaar de volgende tegenslag zich aandiende. Jeroen kreeg de diagnose kanker. Ook na een operatie, chemo en bestralingen, bleek dat Jeroen niet meer beter zal beter worden.

En daar staat ze dan, samen met vriendin Cinie en dochter Kim komt ze binnen bij Boutique4more. Ze heeft pas vanochtend te horen gekregen dat ze vandaag een Verwendag krijgt. En dat idee heeft nog niet helemaal postgevat bij Patricia. Koffie dan maar, even rustig worden, en ik zal je vertellen wat er vandaag op het programma staat. 

Na een korte uitleg de vraag “hoe is de thuissituatie nu?”, met het idee dat ze het hier, in deze kleine setting even kwijt kan, want het is de bedoeling dat ze vandaag probeert te genieten.

“Onveranderd, ik hoop dat Jeroen de Kerst zal halen, dat we samen, als gezin, nog het Kerstfeest kunnen vieren”. We worden er allemaal stil van. “Op dit moment heeft Jeroen heel veel pijn, en dat is afschuwelijk om te zien. Dat je partner zoveel pijn heeft en je kunt niets doen. Ik weet het, ik zal hem binnen niet al te lange tijd los moeten laten. Ik laat nu een hand maken, een hand die ik later nog kan vasthouden, zodat ik hem niet helemaal los hoef te laten”.

Ook mijn emoties zijn niet van steen maar ik moet, want het gaat vandaag om haar. De symboliek van de hand, de pijn, haar verdriet en dat van dochter Kim, is te intens.

Maar Patricia is een sterke vrouw, en vol verwachting gaat ze mee met pedicure Cindy.In de salon van Cindy worden haar handen lekker verwend en de nageltjes gelakt. Daarna volgt pedicure Jolanda die haar voetjes gaat verzorgen. 

Bij Praktijk KI-MA mag ze kiezen, een massage of een Reiki-behandeling. Ze kiest voor dat laatste. Dan komen er even wat emoties los. Hella geeft aan “Ja Patricia, het zal er ergens uit moeten, maar dat mag hoor”.

Bij Villa Vesper in Brandevoort is gereserveerd voor de lunch, want ook de inwendige mens mag niet worden vergeten. Ze geniet er zichtbaar van. 

Bij Schoonheidssalon Inessensa staat Meggy haar al op te wachten. Heerlijk, je gezicht laten verzorgen en ook nog een mooie make-up, want straks mag ze ook nog op de foto. 

Patricia heeft prachtig krullend haar dus iedereen is benieuwd wat Petra van Kapsalon De Veste in petto heeft voor haar. Geen rare dingen doen zegt Petra, high-lights bijwerken, krul activerend knippen, en als styling een vlecht met gebruikmaking van haar natuurlijke krullen. Met een prachtig resultaat!

Het op een na laatste station, Boutique4more, waar Patricia een kledingsetje mag uitzoeken. Vriendin Cinie en dochter Kim komen haar adviseren. Ze hebben 2 grappige bordjes gemaakt met een ‘Yes’ en ‘No’, om te laten zien wat zij leuk vinden. Al snel is de keuze gemaakt, een zwarte jeansbroek, een comfortabel jasje en dun coltruitje.

De foto’s gaat Sonja van der Asdonk maken bij Seringe, waar inmiddels een sfeervolle omgeving is gecreëerd met het oog op Kerst. Zie het resultaat! Van Inge krijgt ze nog een prachtig boeket mee naar huis. 

We praten nog even na onder het genot van een wijntje. Van Studio Marychi heeft Patricia een waardebon gekregen voor een gratis yoga-les. Samen met Kim gaat ze hier zeker gebruik van maken laat ze weten. Jumbo supermarkt Brandevoort zal later nog een kadomand thuis laten bezorgen. Samen met Cinie nog lekker eten bij Cafetaria Brandevoort, en de dag zit erop. Ik ga nog even langs, en zie dat het ze goed bekomt. “Lekker kip eten met de handjes”, dat mag hoor Cinie. Wijntje erbij, dik verdiend.

Als ik thuiskom vertel ik over deze dag, over Patricia, over haar man en die lieve dochter. En ik breek….. En nu zegt iemand tegen mij “maar dat mag hoor Jet”. Gelukkig. Het moet er even uit.

Ik zie later veel berichten op Facebook voorbijkomen. Mooie berichten met warme wensen voor Patricia. De belangrijkste schrijft ze zelf: “Wat een prachtige dag heb ik vrijdag gehad. Wat een verrassing, gewoon overweldigend. Dankjewel lieve mensen van de organisatie”. Graag gedaan!

Het team van Brandnewoman wenst haar, haar man Jeroen, de kinderen en familie en vrienden heel veel sterkte bij dat wat onvermijdelijk komen gaat. 


Deelnemende ondernemers/winkeliers:

  • Boutique4More
  • Cafetaria Brandevoort
  • Foto: Sonja van Asdonk
  • Villa Vesper - Conceptstore
  • Praktijk KI-MA
  • Schoonheidssalon Inessensa
  • Seringe - bloemen en meer

Boutique4More.nl maakt gebruik van cookies! We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons website verkeer te analyseren. Wij delen de informatie met onze partners voor social media, adverteren en analyse.